Всі українці чудово чули про те, що буквально по всьому світу вирують землетруси. Так, після неймовірної трагедії у Туреччині та Сирії все більше мешканців України переживають через потенційні землетруси. Саме через це у ДСНС дали кілька життєво важливих порад.

Цю інформацію розмістили на порталі «ITVMG»

У Головному центрі спеціального контролю України попередили про те, що Україна відноситься до одного поясу сейсмологічної активності, що і Туреччина та Сирія. Так, це натякає на можливі катастрофічні лиха, проте це малоймовірно.

У ДСНС сказали, що якщо людина перебуватиме на 1-2 поверсі під час землетрусу, то потрібно терміново залишити будинок і стати на відкритій місцевості. Якщо ж ви залишилися в будинку, то найголовніше залишити територію кутових кімнат і стати десь в отворі внутрішніх дверей, головне подалі від вікон та важких предметів. Ще рекомендується ховатися під міцними столами біля стін і ховати свою голову.

Важливо наголосити, що після першої серії поштовхів критично важливо залишити приміщення. Однак буде не зайвим відключити газ, світло та перекрити воду.

Популярные статьи сейчас

Экоинспекция Полесского округа стала площадкой для диалога в рамках Всеукраинской программы ментального здоровья Елены Зеленской

Дышать все труднее: украинцы не смогут работать без этого документа

Украинским пенсионерам изменят дату получения пенсий? В ПФУ дали важные разъяснения

Мир попрощался с заслуженным работником культуры Украины из Книги рекордов Гиннеса: его работы украшают Киев

Все новости

"Якщо є зв'язок та телефон поряд – зателефонувати до 101 і повідомте про місцезнаходження. Якщо телефону поряд немає – кликати на допомогу, щоб люди, які перебувають на вулиці, почули, що у приміщенні є люди", – сказали у ДСНС.

Експерти стверджують, що найголовніше – не панікувати. Під час евакуації не треба бігти та штовхатися, все треба робити швидко, але обережно.

Читайте також:

Справжнє пекло: два переповнені поїзди з людьми зіткнулися лоб у лоб на великій швидкості

Тисячі українців скуповуються майже щодня: відому мережу внесли до спонсорів війни