Як відомо, щороку 1 березня відбувається індексація пенсійних виплат. Так, підвищення соціальної виплати залежить від інфляції, яка торік була дуже великою. Проте вже деякі пенсіонери отримали свою проіндексовану пенсію і вони залишилися дуже незадоволеними.

Цю новину оприлюднили на порталі «gsminfo»

Важливо повідомити, що на сайті Міністерства фінансів України вже з'явилася маса негативних коментарів від українських пенсіонерів. Справа в тому, що після індексації вони одержали мінімальну надбавку. Зараз йдеться не про 19.7% надбавки, а про 100 гривень. Так, більша частина українських пенсіонерів отримала до своїх пенсій лише 100 гривень надбавки, що їх серйозно засмутило.

"Обіцяли підняти пенсію на 20%. Я маю загальний страховий стаж без трьох місяців 42 роки. Чистою пенсією без доплат було нараховано 4278,75 грн. Сьогодні підняли пенсію рівно на 100 гривень від останньої отриманої, всього було 4539,33, стало 4639,33 гривні. Отакі реальні 20%", – написав обурений українець.

Це далеко не єдиний коментар, є ще дуже багато незадоволених пенсіонерів.

Популярные статьи сейчас

Экоинспекция Полесского округа стала площадкой для диалога в рамках Всеукраинской программы ментального здоровья Елены Зеленской

Николай Томенко объяснил, что такое институт залога: "Индульгенция для ВИП-украинцев и обещание Зеленского"

Проседание цен: традиционный украинский борщ становится дешевле

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

Все новости

За словами експертів, індексація пенсії – дуже заплутаний процес. Індексація робиться не за фактичними виплатами, які пенсіонери отримують щомісяця, а від розрахунків. Наприклад, якщо пенсіонер отримує 3100 гривень пенсії, його розрахункова сума виходить 3010.

Читайте також:

Не всім так пощастить: кому подовжать соцвиплати автоматично, а хто піде оббивати пороги соцзахисту

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію