Як відомо, на території України є лише кілька варіантів виходу на пенсію. Наразі йдеться про тих людей, які досягли віку 60, 63 та 65 років. Проте все залежить від трудового стажу, а згодом вимоги лише посилюватимуться.

Цю публікацію розмістили на порталі новин «7dniv»

Є відомості про те, що для того, щоб вийти на пенсію, необхідно перевірити свій трудовий стаж на порталі Пенсійного фонду. Так, є можливість самостійно підрахувати свій трудовий стаж, щоби зрозуміти, чи зможе українців вийти на пенсію у 60 років. Якщо все буде гаразд і необхідний трудовий стаж буде в нормі, можна спокійно зітхнути.

Для того, щоб перевірити свій трудовий стаж на сайті ПФУ, потрібно зайти в особистий кабінет та перейти до розділу «Мій страховий стаж». Саме там ви зможете перевірити наявність свого стажу та сплату внесків.

На превеликий жаль, щоб вийти на заслужений відпочинок у 60 років, потрібно мати відповідні вимоги. У 2023 році потрібно мати від 30 років стажу, а ось уже з кожним наступним роком він збільшуватиметься на 1 рік. Відповідно, щоб претендувати на пенсію у 2028 році, потрібно буде мати мінімум 35 трудового стажу, що на 5 років більше, ніж у 2023 році.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Така сама ситуація і для українців, які не мають необхідної кількості стажу. Так, щоб вийти на пенсію у 63 роки у 2028 році, необхідно мати за своєю спиною від 25 років трудового стажу, що також на 5 років більше, ніж цього року.

Читайте також:

Не індексація, а перерахунок: пенсіонерам України розповіли, кому доплатять уже із квітня