Є відомості про те, що у 2023 році така популярна ягода як лохина перезимувала досить непогано. Так, на території Київської області у ФГ «Ягідна галявина» планується збирати приблизно по 3 кілограми лохини з одного куща. Але є «маленький» нюанс – ціна на лохину буде досить високою через витратні на неї матеріали.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «agroportal»

Справа в тому, що один досвідчений український фермер Олександр Горбатюк вирішив розповісти, як зараз справи з ягодами. За його словами, ФГ «Ягідна галявина» продає лохину та її саджанці. Також близько 30% їх ягід вирушають на переробки.

Лохина: скрін с відео YouTube
Лохина: скрін с відео YouTube

«Вирощуванням лохини займаємося 10 років, зараз у нас 14 га, поки площу збільшувати не плануємо. Перевагу віддаємо раннім сортам, перевіреним роками, використовуємо нові, але не так активно», — поділився досвідчений фермер.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Крім цього, повідомляється, що у ФГ «Ягідна галявина» є саджанці, яким від 1.5 до 10 років вартістю від 65 гривень. Самі контейнерні саджанці можна вирощувати протягом усього року. Проте найактивніше вони купуються у сезоні весна-осінь.