Українським пенсіонерам повідомили, що їм абсолютно не обов'язково йти до ПФУ для того, щоб досягти перерахунку пенсій. Справа в тому, що цю процедуру можна зробити і вдома.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «napensii»

У ГУ ПФУ на Донеччині нагадали про те, що є закон, який говорить про те, що перерахунок для працюючих пенсіонерів України робиться після того, як вони додадуть собі ще 24 місяці трудового стажу. Однак цей перерахунок робиться тільки після попереднього, який мав бути не меншим за 2 роки раніше.

Важливо повідомити, що перерахунок пенсійних виплат проводитиметься при врахуванні інформації про страховий стаж, що береться із реєстру застрахованих осіб Держреєстру. Також враховується звіт про сплату єдиного внеску.

Щоб українець одержав перерахунок пенсії, йому потрібно подати відповідну заяву. Насамперед необхідно зайти на сайт ПФУ, зайти до розділу «Про пенсійне забезпечення» та потім обрати «Заяву на перерахунок пенсії». Після цього, ознайомившись із інструкцією, обрати територіальний орган ПФУ та вид перерахунку «ч.4 статті 42». Продовжити потрібно заповненням необхідних полів і завантажити заздалегідь підготовлені копії паспорта та ІПН. Завершивши дані процедури, потрібно поставити позначку, що ви погоджуєтесь з обробкою ваших даних і вже скласти заяву і перевірити всі введені дані. Так, залишиться лише підписати цю заяву КЕП та відправити її до ПФУ на розгляд.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Для того, щоб подивитися результати обробки, потрібно просто натиснути на розділ «Мої звернення».