Мешканцям України повідомили, що є закон про перегляд правил, пов'язаних із податками. Так, нові правила вже мають набути чинності найближчим часом, що не може порадувати українців.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин "obozrevatel"

Справа в тому, що в Кабімені міністрів України було зареєстровано новий закон за номером 8401. За цей проект уже проголосували та підтримали, а це говорить про чергові нововведення.

Зазначається, що буде скасовано податок 2% для ФОП третьої групи. Так, на жаль, буде повернуто податок у розмірі 5%. Також перші та другі групи ФОП будуть змушені сплачувати єдиний податок, повернуться перевірки та штрафи, а також штрафи за те, що немає РРО.

Це рішення вже прокоментувала колишній голова податкового комітету Ніна Южаніна та сказала: «Це кроки у фіскальній політиці, які влада України зобов'язана виконати за Меморандумом про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року... Але якщо повертатися у довоєнний стан системи оподаткування, то чому влада "забула" про свою відповідальність перед платниками, хоча б за своєчасне відшкодування ПДВ?»

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Влада таким шляхом нібито хоче компенсувати нестачу бюджету. Як каже голова комітету Данило Гетьманцев, дефіцит річного бюджету у 2023 році становить близько 1.3 трильйона гривень.