Українцям повідомили, що шостий президент України Володимир Зеленський підписав новий закон щодо пенсій. Наразі йдеться про Закон України №2981-ІХ «Про внесення зміни до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Дану новину розмістили на сайті новин «napensii»

Відомо, що цей закон ухвалили у ВР ще 2023 року 20 березня. Його головною метою є забезпечення пенсіонерів під час воєнного стану.

Справа в тому, що жителі України, які досягли пенсійного віку, отримали інвалідність, втратили годувальника та ті, хто живе на тимчасово окупованих територіях і там, де ведуться бойові дії, зіткнулися з тим, що вони не можуть отримати призначення пенсії. Це через те, що вони не можуть самі особисто звернутися до ПФУ або самостійно подати заяву через портал ПФУ через відсутність інтернету або українського мобільного зв'язку.

В ПФУ заявили о финансировании пенсий. Фото: скрин youtube
Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Нові правила обміну валют: як тепер здаватимемо долари

"Повідом друзів і рідних!" В Україні раптово скасовуються субсидії та переносяться виплати

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Через це новий закон допоможе вирішити цю проблему. Так, у військовий стан та протягом трьох місяців після його закінчення або скасування пенсія призначатиметься незалежно від дати звернення за нею.

Закон каже, що пенсійні виплати призначаються: за віком – наступний день після досягнення пенсійного віку, за інвалідністю – з дня її встановлення, через втрату годувальника – з дня, що настає за його смертю. Також за вислугу років - з дня, який слідує за днем ​​звільнення з роботи, яка дає право на таку пенсію, але не раніше 24 лютого 2022 року.

Важливо зазначити, що цей закон діє і для тих категорій українців, які мешкають на тимчасово окупованих територіях чи там, де ведуться бойові дії.