Важливо повідомити, що наказ Міністерства охорони здоров'я України набув чинності. Це говорить про те, що позапланові перевірки ресторанів та кафе можуть відбутися будь-якої миті. Ця процедура робиться для того, щоб люди не курили в місцях громадського харчування і не тільки.

Цю інформацію розмістили на порталі «lligazakon», посилаючись на заяву головного спеціаліста відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Держпродспоживслужби Юрія Сахна.

Юрій Сахно вирішив попередити мешканців України та повідомив про новий наказ МОЗ.

«У квітні 2023 року набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров'я України, який визначає перелік підстав для здійснення позапланових заходів державного нагляду у сфері законодавства про заходи щодо запобігання та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення на період воєнного стану», - каже головний спеціаліст відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Держпродспоживслужби.

Курение. Фото: скриншот YouTube-видео.
Курение. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Крім цього, він сказав, що відтоді, як почалася війна в Україні, у кафе та ресторанах не штрафували. Однак зараз усе буде інакше.

«Але тепер у Держпродспоживслужби стане більше можливостей притягувати до відповідальності несумлінних власників кафе, барів та ресторанів, які з тих чи інших причин не стежать за дотриманням антитютюнового законодавства», – продовжив Юрій Сахно.

Наприклад, якщо буде виявлено порушення антитютюнового законодавства, то за куріння у приміщенні загрожує штраф розміром від 1 тисячі до 10 тисяч гривень – за кожне порушення. Проте вже з липня 2023 року такі штрафи будуть від 3 тисяч до 15 тисяч гривень – також за кожний випадок порушення.