Усім добре відома компанія «Укренерго» звернулася до громадян України із проханням. Справа в тому, що в енергосистемі значно знизився обсяг потужності та резервів через ракетні терористичні атаки росіян.

Про це повідомили в «Укренерго».

Через те, що на території України зупинено деякі енергоблоки через серйозні пошкодження, українців просять економити електроенергію, особливо у вечірній час. Це може бути пов'язане із ремонтними роботами, щоб відновлювати критичну інфраструктуру України.

"Продовжується сезонна ремонтна кампанія на атомних електростанціях. Зупинені енергоблоки не виробляють електроенергію, тому енергосистемі потрібно активувати всі доступні резерви для забезпечення споживачів електрикою", - звернувся "Укренерго" до мешканців нашої країни.

Украинцы остались без света. Фото: скриншот Youtube-видео
Украинцы остались без света. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

Крім цього, повідомляється, що є серйозний збиток потужностей в енергосистемі України, а імпорт електрики в Україну не надходить, оскільки це дуже дорого.

У зв'язку зі ситуацією, що склалася, українців просять мінімізувати споживання електроенергії ввечері - з 19.00 до 22.00.

Українцям рекомендується використовувати потужні прилади не в пікові часи. Тобто їх бажано не використовувати вранці та ввечері. Також потужні побутові прилади краще не включати одночасно, тому що це дає сильне навантаження на мережу.

Отключение электроэнергии. Фото: скриншот Youtube-видео
Отключение электроэнергии. Фото: скриншот Youtube-видео

Ще ходить безліч чуток, що в липні та серпні можуть повернути віялові відключення від світла. Проте відповідні органи кажуть, що це лише чутки. Відключення від світла, найімовірніше, повернуться взимку. Але не варто забувати про те, що більша частина енергетичної системи України сильно постраждала через терор РФ. Її треба лагодити, а навантаження занадто великі. Тож варто бути готовими до негативного повороту подій.