У мережі повідомили, що ПЦУ готова переходити на новий календар. Так, це говорить про те, що може прийти нова історія. Про це розповів митрополит Переяславський та Олександр Вишневський (Драбинко).

Митрополит Вишневський заявив, що 23 травня було дуже важливим засіданням, де ієрархи говорили про реформи церковного календаря. Це натякає на те, що в Україні можуть перейти на Новолюліанський календар, практично ідентичний Григоріанському.

Окрім цього, Олександр Драбинко відповів, що цей календар актуальний майже у всіх православних церквах світу: румунська, грецька, польська та константинопольська.

Митрополит Олександр (Драбинко): скрін із соцмережі
Митрополит Олександр (Драбинко): скрін із соцмережі

"Це питання буде винесене на обговорення Архієрейського собору, який проходитиме у Трапезному храмі у Києво-Печерській Лаврі. Будуть присутніми всі єпископи, які проводили на місцях обговорення цього питання зі своєю паствою – священиками, віруючими", – розповів Олександр.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Час колекторів? Українці з боргами за комуналку потраплять до бюро кредитних історій

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Також він наголосив на тому, що всі, хто брав участь у засіданні, ухвалили буквально одноголосне рішення.

"Рішення всього єпископату буде таким самим, якщо не одноголосним, то переважною більшістю буде ухвалено рішення про перехід СОТ на Новоюліанський календар", – вважає митрополит.

Церковь. Фото: скриншот YouTube-видео
Церковь. Фото: скриншот YouTube-видео

Важливо зазначити, що, за словами Олександра Вишневського, ці зміни будуть обов'язковими не для всіх людей. Так, примусового впровадження не буде, а це каже, що українці можуть богослужити як по-старому, так і по-новому.

Також вже з'явилася інформація про те, що в ПЦУ вже перейшли на новий календар.

"Тепер Різдво буде 25 грудня, ПЦУ переходить на новоюліанський календар з 1 вересня. Так само змістяться й інші свята. Але це не стосуватиметься Великодня і деяких інших свят, зокрема Трійці. Христос міняє дату народження на ваших очах", - пишуть у соцмережі.