Українців попередили про те, що на території України будуть внесені масові зміни до процесу отримання прав водія. Про це заявив міністр МВС Ігор Клименко.

«Українцям стане важче отримувати водійські посвідчення? Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив про ряд майбутніх змін: Для отримання водійського посвідчення не обов'язково вчити теорію лише в автошколі. Підготуватися можна буде також самостійно чи з репетитором. Буде посилена перевірка у класах, де здають іспити: стороннім особам заборонять бути у цих класах, замість однієї камери буде чотири, сліпих зон не буде. Автомобілі на яких здають практичний іспит замінять, це будуть: Renault і Hyundai», - повідомляється у популярному месенджері.

Однак це далеко не всі зміни, оскільки вестиметься моніторинг процесу їзди. Так, в автомобіль будуть встановлені спеціальні камери.

Правила дорожного движения. Фото: скриншот YouTube
Правила дорожного движения. Фото: скриншот YouTube

«У машинах буде встановлено чотири камери. Одна з них буде зверху і показуватиме, які педалі натискає водій та інструктор. Фронтальна камера показуватиме шлях авто та дії водія, також буде аудіозапис», - продовжили у публікації.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Крім цього, фіксуватимуться всі підказки інструктора на аудіо та відео. Ще скоротиться кількість сервісних центрів більш ніж у 2 рази, де можна складати водійські іспити.

Электронные права. Фото: скриншот youtube-видео
Электронные права. Фото: скриншот youtube-видео

«Всі підказки інструктора будуть фіксуватися. Всі відео і аудіо зберігатимуться на сервері мінімум 30 днів. В Україні зменшать кількість сервісних центрів, де можна скласти водійські іспити. Наразі їх по всій Україні 148, а буде лише 55», - повідомляється укрїнцям.