Українцям повідомили, що за останній місяць Пенсійний фонд України скоротив виплати пенсіонерам. Так, на соціальні виплати у травні було виділено 57 мільярдів гривень, що значно менше, ніж у квітні 2023 року.

Ці відомості надали на сайті «РБК-Україна», посилаючись на інформацію від Пенсійного фонду України.

Як каже ПФУ, 10 мільярдів гривень було відправлено на пенсійні виплати через АТ "Укрпошта", а решту 47 мільярдів гривень - через відповідні банки.

Також у Пенсійному фонді заявили, що вони виділили 3.1 мільярда гривень на пільги та субсидії на комунальні послуги, 1.2 мільярди – на оплату лікарняних та 2.2 мільярди гривень – на страхові виплати.

Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео
Пенсионеры. Фото: скриншот youtube-видео

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Також повідомляється, що зараз в Україні понад 8 мільйонів пенсіонерів отримують свої виплати через рахунки в українських банках. Якщо говорити про решту понад 2 мільйонів українців, то вони забирають свої пенсійні виплати через «Укрпошту».

ПФУ наголосив на тому, що у 2023 році середній розмір пенсійної виплати становить 5238,25 гривень. Це говорить про те, що пенсія в Україні в середньому зросла на 615,66 гривень, що дорівнює 13,3%.

Читайте також:

Як так? Під час війни в Україні мільйонерів побільшало

У 1.5 рази дешевше за тиждень: в Україні обвал цін на улюблені ягоди

Нова фінансова допомога українським сім'ям: як подати заявку та отримати гроші