Вже з травня на території України виконавці отримали можливість блокувати рахунки українців за будь-який борг. Так, це говорить про те, що незалежно від того, який борг має людина, її картку та рахунок можуть просто заблокувати.

Про це повідомляється на порталі новин «obozrevatel»

Важливо повідомити, що українцю можуть заблокувати рахунок за будь-який борг: комунальні послуги, кредит, штраф, аліменти тощо.

Є спеціальний реєстр, в якому можна дізнатися, чи є у вас борги. Тобто це дає можливість бути в курсі: заарештують ваші рахунки чи ні. У даному реєстрі потрібно вказати свої ПІБ, дату народження, ІПН.

Карта "Привата". Фото: скриншот YouTube-видео.
Карта "Привата". Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Крім цього, є й інший спосіб – зайти до розділу «виконавчі провадження» через додаток «Дія». Ще можна знайти інформацію про те, хто прийматиме рішення про стягнення вашого обов'язку та контакти виконавця. Якщо ж рахунки були заблоковані, то необхідно звернутися до виконавця і попросити зняти арешт, щоб була доступна сума розміром 13400 гривень. Так, саме такою сумою можна буде користуватися під час арешту рахунків.

Однак, щоб повернути доступ до всіх своїх рахунків, необхідно покрити борги.

Банковская карта. Фото: скриншот YouTube-видео
Банковская карта. Фото: скриншот YouTube-видео

Варто нагадати про те, що до 23 травня 2023 року блокували рахунки лише у тому випадку, якщо є борг на суму понад 100 тисяч гривень. Однак на даний момент мінімальної суми довго не існує, а це означає, що можуть заблокувати рахунки та картки з найменшою заборгованістю.