Щоб уникнути збільшення росхід на газ, деякі українці вдаються до різних тактик, зокрема незаконних. Обласні газові компанії в ході перевірок виявляють факти фальшування показань лічильників газу. Несумлінні споживачі вдаються до такої практики, щоб зменшити свої рахунки за газ, але це часто призводить до ще більших витрат.

Дану інформацію розмістили на сайті «napensii»

Тільки на Рівненщині влада виявила 58 випадків злому лічильників. Винним у цьому порушенні загрожують правові наслідки. У разі виявлення таких перешкод представники газової компанії складають акт про порушення, який споживач зобов'язаний підписати. Навіть якщо споживач відмовляється підписувати, уповноважена особа може зробити це від його імені.

Після складання акта порушення газовий лічильник відправляється на експертизу, втручання оформляється документально. Після видачі експертного висновку споживач зобов'язаний відшкодувати завдані збитки та сплатити весь неврахований газ. Розмір компенсації визначається призначеною комісією.

Споживач-порушник повинен не тільки сплатити послуги повірки та новий лічильник, а й відшкодувати завдану шкоду. Це часто призводить до того, що вони витрачають набагато більше, ніж намагалися заощадити незаконними способами.

Популярні статті зараз

У Тиві рванула ТЕЦ: місто без опалення у сильні морози

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Важливо відзначити, що споживачі несуть відповідальність за безпеку та цілісність своїх лічильників газу. При виявленні будь-яких неточностей або зовнішніх пошкоджень доцільно негайно повідомити оператора газорозподільної системи (ГРС). Це забезпечує точне вимірювання витрати газу та запобігає виникненню будь-яких несанкціонованих регулювань.