Деякі українці можуть зіткнутися з можливістю втрати права на отримання субсидій, особливо, якщо вони здійснили суттєві покупки. Проте в окремих випадках із цього правила є винятки.

Дану новину опублікували на сайті «progroshi»

Pro Money дає додаткову інформацію щодо обставин, за яких українці можуть ризикнути втратити свої субсидії. Пенсійний фонд звернувся до громадян із запитами про те, чи не вплине купівля мотоцикла на суму 21 тисячу гривень на отримання ними субсидії.

Уточнено, що придбання мотоцикла вартістю до чотириразової мінімальної заробітної плати на дату набуття права власності не призведе до відмови у субсидії. На 2023 рік цей поріг має перевищити 26 800 гривень.

Крім того, деякі транспортні засоби не враховуються в оцінці права на отримання субсидії. До них відносяться автомобілі, які були зібрані самостійно, придбані безкоштовно або придбані через підрозділи, які підтримують соціальне забезпечення. Крім того, транспортні засоби, придбані батьками, які є вихователями у дитячих будинках сімейного типу, звільнено від податку.

Популярні статті зараз

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Дмитро Білоцерковець знову рветься до тріумфу: хоче повернути собі вплив

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

Будущие получатели субсидий. Фото: скриншот YouTube-видео.
Будущие получатели субсидий. Фото: скриншот YouTube-видео.

Однак важливо зазначити, що субсидія не буде надана, якщо заявник має:

• Зареєстрований транспортний засіб, випущений протягом останніх 5 років (за винятком мопедів та причепів).

• Два або більше транспортних засобів молодше 15 років (за винятком мопедів та причепів).

Інші фактори можуть впливати на право на отримання субсидій. Претенденти на отримання житлової субсидії повинні знати, що їм може бути відмовлено, якщо протягом 12 місяців, що передують призначенню субсидії, вони робили угоди на суму, що перевищує 50 000 гривень. Ці транзакції охоплюють різні види діяльності, такі як купівля майна, оплата послуг, благодійні внески, фінансова допомога, кредити та валютні операції.

Зрештою, вкрай важливо, щоб українці були проінформовані про конкретні критерії та правила, які можуть вплинути на їхнє право на отримання субсидій, особливо під час великих фінансових операцій чи придбань.