Ціни на продукти харчування в Україні значно зросли протягом року, в середньому на 13,3 відсотка. Ці дані надані Державною службою статистики і показують, що деякі з найбільш часто споживаних продуктів харчування зазнали найвищих стрибків цін.

Цією інформацією поділився "agroreview"

Найбільше зросли ціни на яйця: у липні 2023 року вони зросли на 56,4% порівняно з тим же місяцем 2022 року. За ними йдуть фрукти, які цього літа подорожчали на 25%. Цей стрибок цін на фрукти може бути пов'язаний із проблемами в ланцюжку поставок через збої, спричинені конфліктами та мінами на півдні України, що є основним джерелом садової продукції.

Овочі та фрукти: скрін із мережі
Овочі та фрукти: скрін із мережі

Підвищення цін поширюється і інші категорії продуктів. М'ясо та м'ясні продукти подорожчали на 22 відсотки, а ціни на рибу та морепродукти зросли на 17 відсотків. Сир, олія, молоко та хліб також зросли в ціні на 13%, 12%, 10% та 10% відповідно.

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Все новости

Цены на мясо в Украине
Цены на мясо в Украине

Цікаво, що безалкогольні напої подорожчали на 20 відсотків порівняно з минулим роком. Крім того, тютюнові вироби подорожчали на 17,2 відсотка та алкогольні напої майже на 9 відсотків.

Напитки.  Фото: скриншот YouTube-видео
Напитки. Фото: скриншот YouTube-видео

Важливо зазначити, що Державна служба статистики надала ці дані порівнявши липень 2023 року з липнем 2022 року. Безперервне щомісячне зростання цін означає, що багато українців можуть почуватися виснаженими під час покупок через зростання цін на товари першої необхідності.