З наближенням холодів українська влада очікує збільшення попиту на житлові субсидії, насамперед через підвищення тарифів на електроенергію. Для спрощення процесу та підвищення доступності до системи субсидій вносяться деякі зміни.

Цю інформацію розмістили на сайті «telegraf»

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що виплати житлових субсидій в Україні не припинено. Натомість робляться зусилля, щоб спростити процес подання заявок і зробити його зручнішим для користувача. З грудня фізичні особи зможуть звертатися за допомогою через мобільний додаток «Дія» всього в один клік, і вся необхідна інформація підтягуватиметься автоматично.

Приложение "Дия". Фото: скриншот YouTube-видео.
Приложение "Дия". Фото: скриншот YouTube-видео.

Крім того, повідомлення про наявність права на отримання субсидії будуть надсилатися на початку опалювального сезону через додаток «Дія» та в особистий кабінет на порталі Пенсійного фонду. Якщо доходи та витрати фізичної особи на оплату комунальних послуг дають їй право на отримання допомоги, їй буде надіслано відповідне повідомлення через «Дію» та портал ПФУ.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

Все новости

Важливо, що минулого опалювального сезону середньомісячна сума житлової субсидії становила близько 1600 гривень. Однак цього року очікується збільшення платежів через підвищення тарифів на електроенергію. Перерахунок сум субсидій буде здійснюватись автоматично з урахуванням змін.