Енергетична інфраструктура України проходить ретельну підготовку для забезпечення її ефективного функціонування протягом зимового сезону, і відповідні органи готові оперативно реагувати на будь-які можливі сценарії надзвичайних ситуацій. Таке запевнення передав Міністр енергетики Герман Галущенко.

Галущенко каже, що енергосистема буде повністю підготовлена ​​до зими, маючи всі необхідні ресурси, щоб пережити холодну пору року, не стикаючись з перебоями в подачі електроенергії. Проте важливо визнати можливість непередбачених дій, як-от акти саботажу з боку ворожих сил. Їхня мета — спровокувати перебої у подачі електроенергії в Україні.

Також в Україні засвоїли цінні відомості минулої зими про збереження цілісності енергосистеми, хоча тактика, яку використовують зловмисники, може змінюватися.

Світло: скрін з відео
Світло: скрін з відео

Міністр наголосив, що доти, доки не буде завдано значної шкоди внаслідок атак, намірів вводити обмеження на подачу електроенергії споживачам немає.

Популярні статті зараз

Микола Томенко здивувався ініціативі МОН: "Два роки, не виконувати освітній закон"

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Онука Данилова розповіла про дружбу за вигоду: "Просили допомогти вивезти когось за кордон"

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Все новости

Він уточнив, що у разі відключення електроенергії росіяни будуть прямим наслідком атак на нашу енергетичну інфраструктуру і матимуть тимчасовий характер.

Міненерго раніше заявляло про готовність до можливих дій противника, зокрема з боку Росії, у майбутній опалювальний сезон.