Українці мають право отримувати гуманітарну допомогу через платформу "єДопомога" незалежно від статусу та місця проживання. Про це повідомляє портал "єДопомога".

Про це пише портал «hvylya»

Щоб отримати доступ до гуманітарної допомоги, люди можуть відвідати платформу eDopomoga та перейти до розділу «Отримати допомогу». Допомога доступна широкому колу людей, у тому числі особам, які опинилися у важких життєвих обставинах, вимушеним переселенцям, особам з обмеженими можливостями, багатодітним сім'ям, пенсіонерам з мінімальними доходами, а також громадянам, які проживають у прифронтових населених пунктах.

Українцям роздають продукти
Українцям роздають продукти

Особи, які потребують допомоги, можуть подати заявку з детальним описом своїх потреб. Благодійники на платформі можуть вибирати додатки для надання допомоги або шляхом прямої підтримки, або надання сертифікатів, які можна використовувати для придбання предметів першої необхідності, таких як продукти харчування, засоби гігієни або ліки.

Популярні статті зараз

"Київстар" потішив українців: такої "краси" ніхто не чекав

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Для тих, хто хоче отримати сертифікат, процес включає подання заяви з описом необхідної допомоги. Благодійник, який бажає допомогти, внесе аванс за такі товари, як продукти харчування, ліки, засоби гігієни чи паливо. Потім заявник отримає SMS із кодом передоплати. Цей код можна пред'явити у магазинах-партнерах, афілійованих із платформою, для підтвердження оплати необхідного товару.