Постачання артилерійських снарядів з Північної Кореї до Росії, ймовірно, було призупинено. На це вказують дані супутникового моніторингу, які аналізує південнокорейське видання NK Pro.

Зазначається, що кілька російських суден з осені минулого року виконували регулярні рейси між портами Північної Кореї та Росії, перевозячи контейнери, ймовірно, з боєприпасами. Проте вже три тижні ці перевезення не виконуються.

Мова йде про чотири контейнеровози - "Майя 1", "Ангара", "Марія" і Lady R. Разом вони виконали принаймні 32 рейси до Північної Кореї: з порту Раджин (Північна Корея) в російські порти Приморського краю - в селище Дунай та селище Східний. Звідти контейнери доставлялися по залізниці в Краснодарський край - ближче до кордонів України.

Останній такий рейс був виконаний 12 лютого, коли до порту Раджин прибула "Майя-1". З тих пір супутники не зафіксували жодного нового рейсу в цей північнокорейський порт. Крім того, з внутрішніх районів Північної Кореї в цей порт припинили надходити нові контейнери по залізниці. При цьому вже вивантажені з російських кораблів контейнери залишаються в корейському порту і не вивозяться глибше країни: очевидно, вони порожні і наразі не потрібні для нових поставок.

Чому саме припинилися перевезення вантажів між корейським портом і Росією, поки що невідомо. Автори публікації висловлюють припущення, що причиною можуть бути проблеми з виробництвом нових боєприпасів в Північній Кореї або логістичні проблеми.

Популярні статті зараз

Національна академія наук послала Стефанчука вслід за Табачником і Азаровим

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

"Також не виключено, що зброя передається в Росію повітрям або залізничним транспортом через загальний сухопутний кордон двох країн", - зауважує видання.