Відомо, що є спеціальний Закон України «Про військовий обов'язок та військову службу», де у 4 частині статті 26 йдеться про те, що українець має право звільнитися зі служби за сімейними обставинами. Однак це стосується далеко не всіх військовозобов'язаних чоловіків.

Цю новину оприлюднили на порталі новин «yaizakon»

Важливо повідомити, що у законі «Про військовий обов'язок та військову службу» є один пункт, який викликає серйозні суперечки серед українців. Справа в тому, що в цьому законі передбачені так звані сімейні обставини, що дають право на звільнення зі служби. Йдеться про чоловіка/дружину або батьків з інвалідністю або вони потребують догляду.

Так, це говорить про те, що якщо у військовослужбовця близький родич потребує догляду, то він може звільнитися за законом. Сюди також належить інвалідність I або II батьків або чоловіка/дружини.

Важливо зауважити, що якщо навіть близький військовослужбовця не має інвалідності, то він все одно може звільнитися, якщо лікар у комісії визнає, що близький потребує постійного догляду.

Популярные статьи сейчас

На грани выживания: в Украине сложился плачевный сценарий

Дышать все труднее: украинцы не смогут работать без этого документа

Бесплатный отдых в Карпатах: украинцы могут насладиться роскошной тишиной за "просто так"

Мир попрощался с заслуженным работником культуры Украины из Книги рекордов Гиннеса: его работы украшают Киев

Все новости

Щоб звільнитися зі служби, військовозобов'язаний повинен подати рапорт, у якому зазначені в'язкі причини, у разі про що йшлося вище. Також потрібно надати засвідчені копії документів, які можуть підтвердити цю підставу.

Читайте також:

Стають делікатесом: важливі для життя продукти продовжують встановлювати цінові рекорди

"Ми повинні усвідомлювати…" Нафтогаз заявив про закінчення опалювального сезону

"Ціни на яйця...": закупівлі Міноборони знов визивають серйозні сумніви