Відома газопостачальна компанія НАК "Нафтогаз України" вирішила розповісти мешканцям України, як нараховуються платіжки за газ. Так, після нескінченних скарг українцям вирішили розплющити очі на цю таємницю.

Цю публікацію розмістили на порталі новин «hvylya»

Після того як українець звернувся із претензією до «Нафтогазу» у соціальній мережі, йому відповіла прес-служба.

"Як можна передавати показники, якщо сайт не відкривається? Навіщо ці проблеми нам усім? вже наведуть лад у країні, хоча б під час війни?!", - запитав клієнт "Нафтогазу".

У прес-службі «Нафтогазу» не забарилися з відповіддю і сказали, що вони є просто постачальником газу. За їхніми словами, за ухвалення показань лічильників відповідають Облгази (оператори ГРМ). Також вони ведуть облік з нарахування газу та займаються послугами його розподілу.

Популярные статьи сейчас

Хищение, коррупция и аморальное поведение: Зеленский ответил на петицию об увольнении Бугрова

Внучка Данилова рассказала о дружбе за выгоду: "Просили помочь вывезти кого-нибудь за границу"

Дышать все труднее: украинцы не смогут работать без этого документа

Общая мобилизация и повестки: все украинцы получат электронный код, теперь не спрятаться

Все новости

"Наша компанія як постачальник газу не має можливості приймати показники лічильника, адже розрахунок суми до оплати за постачання газу здійснюється виключно на основі даних від облгазу", - зазначили у газопостачальній компанії.

Крім цього, у «Нафтогазі» пояснили, що українець має щомісяця з 1 по 5 число передати свої показники Оператору ГРМ. Потім Оператор ГРМ фіксує показники та передає дані спожитого обсягу Оператору ГТС. Потім ДК "Нафтогаз України" подає запит щодо обсягів щодо Оператора ГТС, який надає дані щодо надісланого запиту. Вже після цього ДК "Нафтогаз України" нараховує українцям суми платежу за споживання газу.

Читайте також:

"Ми повинні усвідомлювати…" Нафтогаз заявив про закінчення опалювального сезону

Пенсіонери збунтують? Українцям розповіли, що зміниться з початку весни