Є відомості про те, що в Кабінеті Міністрів України хочуть значно підвищити ціни на світло уже після опалювального сезону. Прем'єр-міністр Денис Шмігаль вважає, що це необхідно, оскільки росіяни знищили більшу частину електроінфраструктури.

Цю новину оприлюднили на порталі новин «sud», посилаючись на слова прем'єр-міністра.

Український чиновник сказав, що підвищення тарифів на світ неминуче. Однак, за його словами, деякі українці матимуть право на субсидії.

Також він наголосив на тому, що до кінця опалювального сезону жодних підвищень не буде, проте це може статися вже цього року.

«Росіяни зруйнували більшу частину нашої електроінфраструктури, окупували наші станції. Обсяг втрат це 40-50% нашої енергоздатності. Безумовно, все потрібно відновлювати, для цього потрібні ресурси, що значно дорожчає вартість електроенергії», – пояснив прем'єр-міністр.

Популярные статьи сейчас

Хищение, коррупция и аморальное поведение: Зеленский ответил на петицию об увольнении Бугрова

В Кременчугском городском совете думают, как украсть бюджетные средства

Проседание цен: традиционный украинский борщ становится дешевле

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

Окрім цього, чиновник запевняє, що населення не повинне сильно страждати від майбутніх підвищення цін. За його словами, навантаження через тарифи на комуналку буде не критичним.

«Тому ми робитимемо це надзвичайно збалансовано та виважено, але шлях до електроринку, ринку газу, розвитку цивілізованого енергетичного ринку для України важливий», - продовжив Шмигаль.

Варто зауважити, що за прогнозами експертів, тарифи на електроенергію можуть зрости вчетверо вже цього року. Однак є ймовірність того, що це відбуватиметься поступово.

Читайте також:

Компенсація в мільйон гривень: яким групам військових належить велика грошова виплата

В Україні різко дорожчає алкоголь: супермаркети показали, як змінилися ціни