Українські військові, які зазнали поранень на фронті, борючись з окупантами, можуть отримати одноразову допомогу від держави. Так, ці виплати завіситимуть від типу поранення та від тієї групи інвалідності, яку отримає військовослужбовець.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «today»

Ні для кого не є секретом, що на території України всі виплати вираховуються від прожиткового мінімуму. Така ситуація буде і з виплатами для військових, які отримали інвалідність, б'ючись з ворогом на полі битви.

Є постанова Кабміну № 975, у якій йдеться про виплати для військових по інвалідності. Важливо наголосити, що є чимало факторів, які впливають на розмір виплати за інвалідністю. Наприклад, є величезна різниця у виплаті, якщо військовий отримав поранення на полі бою і якщо він отримав поранення внаслідок нещасного випадку.

Якщо військовослужбовець отримав інвалідність або захворів під час виконання службових обов'язків, то він може розраховувати на виплату у розмірі від 671 тисяч гривень до 1 073 600 гривень. Тут усе залежатиме від групи інвалідності, у разі є I, II III група.

Популярные статьи сейчас

Криптобиржа Plain Chain стала рассадником мошенников: кто стоит за сомнительными схемами

Дела плохи: сколько дронов разрабатывает РФ по сравнению с Украиной

Общая мобилизация и повестки: все украинцы получат электронный код, теперь не спрятаться

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Крім цього, є й виплати для військових, які захворіли чи отримали інвалідність через нещасний випадок. Вони можуть розраховувати на компенсацію у розмірі від 187 тисяч гривень до 322 тисячі гривень. Тут все також залежатиме від групи: I, II чи III.

Важливо розуміти, що для отримання виплати необхідно мати всі необхідні документи, які можуть підтвердити стан здоров'я.

Читайте також:

Військомати в Україні змінили правила роботи: що нового?

Нові "хитрощі" Приватбанку: українці не можуть знімати з депозитів свої ж гроші