Відомо, що у населених пунктах України, де мешкає понад 5 тисяч осіб, українцям мають надавати можливість розплачуватись за покупки карткою. Якщо ж продавець відмовляється від цієї процедури, то кожен українець може звернутися до Держспоживслужби, аби відстояти свої права.

Цю інформацію надали на порталі новин «obozrevatel»

Важливо повідомити, що є закон «Про захист прав споживача», в якому мова йде про те, що кожен мешканець України має право робити безготівкові розрахунки. Важливо зазначити, що в українському законі йдеться про те, що ця процедура – ​​обов'язкова вимога. Проте, є деякі нюанси.

Справа в тому, що магазини та супермаркети, які перебувають у населених пунктах, де мешкає до 5 тисяч осіб, можуть працювати без готівкового розрахунку. Так, це говорить про те, що українці не зможуть розрахуватися карткою, а лише готівкою. Така ситуація стосується і тих магазинів, які знаходилися не тимчасово окупованих територіях. Наприклад, якщо раніше у цих населених пунктах проходили військові дії, то підприємці мають право ще протягом трьох місяців працювати без готівкового розрахунку.

Крім цього, якщо було порушено права покупця, то він може звернутися до Держспоживслужби. Справа в тому, що бізнес може бути оштрафований. Також супермаркети мають самі оплачувати той товар, який було пошкоджено у торговельному залі до моменту покупки. Однак якщо людина навмисне зашкодить товар, то цю вважатиметься хуліганством.

Популярные статьи сейчас

Николай Злочевский продолжает высасывать деньги из Украины: подключил кипрский оффшор

Криптобиржа Plain Chain стала рассадником мошенников: кто стоит за сомнительными схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Читайте також:

Борщ влетить у копійчину: ціни на популярні овочі відлітають у космос

В Україні збираються продавати електрику за кордон: "Це стане тригером"

Нові "хитрощі" Приватбанку: українці не можуть знімати з депозитів свої ж гроші