Як відомо, останнім часом на території України значно подешевшала популярна крупа. Так, гречка трохи впала в ціні, але багато жителів нашої країни розуміють, що стрибок цін може бути будь-якої миті. Проте українцям приготували приємні новини, в яких повідомили, що цього року гречки вистачить на всіх.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «znaj.ua»

Українців заспокоїли тим, що цьогорічного дефіциту популярної каші очікувати не варто. Так, фермери зробили величезні посіви гречки, що натякає на зниження цін на улюблений продукт.

Аналітик Центру досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки Павло Мартишев також згадав про такий популярний продукт, як соняшникова олія. Фахівець стверджує, що зростання цін на соняшникову олію також очікувати не варто, що не може не тішити українців.

Якщо взяти кілька останніх місяців, то можна помітити, що ціни на гречку та олію стабілізуються.

Популярные статьи сейчас

Дышать все труднее: украинцы не смогут работать без этого документа

"Сообщи друзьям и родным!" В Украине внезапно отменяются субсидии и переносятся выплаты

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

"До кінця 2022 року ми думали, що буде дефіцит гречки, потім стали порти і якраз гречку стало вирощувати вигідно, бо там низька собівартість на гектар і є внутрішній ринок, тобто споживання. Фермери засіяли гречкою дуже багато площ. У нас немає дефіциту гречки, ціни на неї впали", – пояснив фахівець.

Однак, якщо говорить про м'ясо, то тут приємного мало. Експерти запевняють, що свинина дорожчатиме й надалі, а от курятина, навпаки, має трохи подешевшати. Також сумна ситуація склалася і з овочами, які зростають у ціні буквально щодня.

Читайте також:

"Брак пропозиції": популярний сорт м'яса стає делікатесом?

В Україні різко дорожчає алкоголь: супермаркети показали, як змінилися ціни