На території України пенсія завжди є актуальним питанням. Проте останнім часом дедалі більше українців цікавиться підвищенням та пенсійного віку в Україні. У зв'язку із цим у Міністерстві соцполітики України вирішили надати роз'яснення.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «znaj.ua»

Справа в тому, що надійшла інформація, що на території однієї з європейських країн було підвищено пенсійний вік. Так, у Франції зробили несподівану заяву, яка стривожила місцевих мешканців. Однак це питання залишається актуальним і в Україні.

У Міністерстві соціальної політики України звернулися до мешканців та повідомили, що на території нашої держави зростають вимоги до трудового стажу щороку. На сьогоднішній день, щоб вийти на пенсію у віці 60 років, потрібно мати щонайменше 30 років стажу. Наприклад, у 2024 році трудовий стаж у 60 років для отримання пенсій вже становитиме від 31 року.

Перший заступник міністра соціальної політики України Дарія Марчак звернулася до мешканців України, щоби трохи роз'яснити ситуацію. За її словами, українська влада дійсно планує підвищувати пенсійний вік. Також вона нагадала про майбутні індексації пенсій для українців 1 квітня та 1 липня.

Популярні статті зараз

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

Микола Томенко вказав на приватний університет Ківалова як головну кузню майбутніх прокурорів та слідчих: "Погоджено і затверджено МОН?"

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

"Ні, це питання не розглядається. Власне індексація не має ризиків, вона вже відбулася як факт", – розповіла Дарія Марчак.

Читайте також:

Українцям роздають безкоштовні продукти, паливо та ліки: як отримати

Субсидія для пенсіонерів: українцям повідомили, на кого чекають проблеми з посібником на літо