Канцлер Німеччини Олаф Шольц зіштовхнувся із серйозними проблемами. Так, його підозрюють у шахрайстві, яке пов'язане із податками. Справа в тому, що він може виявитися винним у тому, що ухилився від сплати податку на неймовірну суму. Це було тоді, коли він був мером Гамбурга.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «obozrevatel»

Як повідомляється, розслідування потенційного злочину Шольца буде проведено вже після Великодня. Саме таку заяву зробили у Німеччині.

"Справа, яка почалася понад п'ять років тому, коли Шольц ще був мером міста-держави Гамбург, пов'язана з ширшою так званою справою "Cum Ex", в рамках якої німецька держава була обдурена більш ніж на 30 млрд євро, оскільки деякі банки, компанії або приватні особи вимагали від влади відшкодування податків за передбачувані витрати, які так і не було здійснено", – йдеться у повідомленні.

Важливо повідомити, що німецького канцлера у цьому порушенні почали підозрювати ще 2021 року. Однак не той час ніяк не могли зрозуміти його пряму участь у злочині.

Популярні статті зараз

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Коли Шольц був мером Гамбурга, він тричі нібито проводив зустрічі з тим самим власником банку MM Warburg & Co. Найцікавіше в тому, що власник цього банку вже тоді був під слідством податкової інспекції. Тоді вони хотіли повернути 47 мільйонів євро, які, на їхню думку, були нібито отримані шляхом шахрайства.

Однак через деякий час фахівці почали сумніватися, що Шольц міг якось втрутитися у справи даного банку. Сам чиновник, звичайно, все заперечує, але банк таки повернув 47 мільйонів євро за рішенням суду.

"Ця широка прогалина в пам'яті канцлера після первісного спогаду про конкретну зустріч викликає безліч питань, що потребують пояснень", - повідомляється в листі.

Крім цього, регіональний парламент Гамбурга має намір уже втретє викликати Шольца на розслідування цієї скандальної події.

"Ми запросимо парламентський комітет із розслідування податкової справи Шольца-Варбурга в німецькому Бундестазі в перший парламентський тиждень після великодніх канікул", – публічно сказав заступник голови фракції Християнсько-демократичний союз Матіас Міддельберг.