Деяким категоріям пенсіонерів з України повідомили тривожні новини. Справа в тому, що вони можуть залишитись без соціальної виплати від держави.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «apostrophe»

З зрозумілих причин багато українців пенсійного віку залишили територію України, оскільки вони були змушені шукати безпечне місце проживання через повномасштабне вторгнення Росії. Так, якщо український пенсіонер оформив собі місце проживання за кордоном, то йому автоматично припиняються пенсійні виплати. Однак це не стосується пенсіонерів, які поїхали до Польщі.

Як відомо, оформити виїзд на постійне місце проживання за кордон можна у міграційній службі. Саме вона передає дані до Пенсійного фонду України щодо тих людей, які залишають територію України. Оформлення такого виїзду та нарахування робляться згідно із Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне забезпечення». Відповідно до цієї статті 51 Закону України пенсійні виплати буде припинено.

У такому разі пенсіонер може подати спеціальну заяву з документами про виїзд ПММ до ПФУ. Якщо пенсіонер залишає Україну, то у такому разі він може отримати пенсійну виплату за півроку. Важливо зазначити, що обліковується місяць подання заяви, наступного за місяцем зняття з обліку за місцем проживання.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости