Як відомо, в Україні йде програма дерусифікації, яку оголосили ще на початку 2023 року. Проте в «Укрзалізниці» не хочуть демонтувати пам'ятки, пов’язані з росіянами. Насамперед йдеться про барельєф на честь перемоги росіян у Полтавській битві і не лише.

Дану інформацію опублікували на сайті новин «telegraf»

Справа в тому, що український журналіст надіслав запит, у якому поцікавився, чому ж «Укрзалізниця» відмовляється демонтувати пам'ятники, присвячені росіянам.

У свою чергу «УЗ» надала свою відповідь і наголосила, що події, що відбувалися у 1905 та 1709 роках, ніяк не підпадають під дії Закону про декомунізацію. Так, це говорить про те, що пам'ятники, присвячені росіянам, не будуть демонтовані. Наразі йдеться про барельєф на честь перемоги росіян над шведами у Полтавській битві 1709 року по ст. Полтава Південна. Також пам'ятник на честь барикадних боїв повсталих робітників із царськими військами 13 грудня 1905 року по ст. Запоріжжя 1 буде не порушним. Ще чотири меморіальні таблиці по ст. Сарни, у тому числі на честь політичного страйку робітників у 1905 році та начальника станції, який мав відношення до акцій проти українського підпілля з УПА, не будуть знесені та залишаться на своїх місцях.

Барельєф Полтавської битви на фасаді станції Полтава-Південна
Барельєф Полтавської битви на фасаді станції Полтава-Південна

Популярні статті зараз

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Важливо зауважити, що такий поворот подій може засмутити багатьох українців. Так, жителі нашої держави можуть залишитись явно незадоволеними.

Скрін документу
Скрін документу