Є відомості про те, що розмір пенсійної виплати за віком українця не може бути нижчим, ніж прожитковий мінімум. Однак є безліч випадків, коли українському пенсіонеру виплачують мінімальну пенсію при врахуванні великого трудового стажу та хорошій заробітній платі.

Справа в тому, що фахівцям «На пенсії» надійшло повідомлення з цікавим питанням від мешканки України. Вона повідомила, що ще у 2012 році їй виповнилося повних 50 років, і вона планувала вийти на відпочинок на пільгову пенсію, проте роботодавець їй сказав, що треба попрацювати ще 1 рік.

«Пішла на пенсію у 51 рік, її призначили практично у мінімальному розмірі. Є 38 років загального стажу, з них 13,5 шкідливого – працювала на заводі. Зараз отримую лише 3552 гривні. З них 2 тисячі йде на квартплату, 1 тисяча – на ліки. За шкідливістю потрібно лише 7,5 років, а в мене на 5 років більше, але за них не доплачують», - поділилася мешканка України.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео
Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Варто зазначити, що незалежний консультант та фахівець із пенсійних питань Сергій Коробкін не змусив себе чекати та відповів українці. Він припускає, що Ірина, пенсіонерка, яка звернулася з цим питанням, вийшла на заслужений відпочинок із 2 категорії. Справа в тому, що ця категорія дає можливість лише вийти на пенсію раніше, а інших переваг вона більше не дає.

Популярні статті зараз

Онука Данилова розповіла про дружбу за вигоду: "Просили допомогти вивезти когось за кордон"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

Крім цього, згідно із законом України, який зараз працює, робочий стаж дає можливість отримувати пенсійну виплату лише у розмірі 38% від заробітної плати. Також заробітна плата, яка береться до уваги при виплатах пенсій, насправді може бути не такою вже й високою, як передбачалося.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Так, ситуації із пенсійними виплатами в Україні залишаються досить незрозумілими. Але завдяки закону пенсія за віком не може бути нижчою за мінімальний прожитковий мінімум.