Багатьох українців цікавить дуже популярне питання, яке пов'язане з виїздом за кордон під час воєнного стану. Так, багато хто запитує, що ж буде з тими чоловіками, які виїхали з України незаконно, але потім повернуться назад після перемоги у війні. Саме це питання дав відповідь досвідчений юрист.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «gsminfo»

Ось уже понад 400 днів поспіль триває повномасштабна війна на території України. Бійці ЗСУ роблять просто неймовірну роботу, щоб давати відсіч окупантам та боронити Україну.

Через те, що на території нашої країни було введено військовий стан з 24 лютого 2022 року, всі військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть залишати Україну. Але, навіть попри таку заборону, багато українських чоловіків примудрилися виїхати за кордон під час війни.

Юрист Вікторія Тютюнникова вирішила розповісти, що буде з тими чоловіками, які покинули Україну під час війни і потім повернуться назад після перемоги. Також вона спробувала розповісти, що буде з тими чоловіками, які не повернулися назад до України за воєнного стану.

Популярні статті зараз

У Тиві рванула ТЕЦ: місто без опалення у сильні морози

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Ті українські чоловіки, які не повернулися назад за військового стану, можуть отримати штраф 3,4 до 5,1 тисячі гривень. Щодо українців, які виїхали за кордон після закриття кордону, то їм загрожує штраф від 3,4 до 8,5 тисяч гривень. Так, йдеться про тих, хто нелегально залишив територію України.

Однак жорстокі покарання чекають на тих чоловіків, які отримали повістки та втекли за кордон після її вручення, у цьому випадку загрожує кримінальна відповідальність. Справа в тому, що після повернення в Україну їх можуть ув'язнити на строк від 3 до 5 років.