Як відомо, українські пенсіонери, які продовжують працювати, мають право на перерахунок пенсійних виплат. Однак цей перерахунок робиться лише тоді, коли працюючий пенсіонер додав 24 місяці трудового стажу.

Цю інформацію повідомили на порталі "На пенсії"

Важливо повідомити, що у ПФУ сказали, що при перерахунку пенсійної виплати робитиметься спеціальний аналіз, який буде говорити про те, чи доцільно робити цю процедуру. Так, ухвалюється рішення, чи потрібно підвищувати пенсію працюючому українцю з огляду на його заробіток.

Якщо ж ухвалено рішення, що робити перерахунок пенсії доцільно за останні 24 місяці, то процедура робитиметься згідно із Законом України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

пенсіонери
пенсіонери

Популярні статті зараз

Співвласник СЕО Club Ukraine В'ячеслав Лисенко пробує сили у шахрайських схемах: нелегальне казино та колл-центр

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Володимир Манукян: як кримінальний авторитет часів Януковича побудував бізнес на спекуляції та вимаганні

Все новости

У цьому випадку братиметься період стажу або з 1 липня 2000 року до 28 лютого 2023 року, або будь-які 60 календарних днів поспіль трудового стажу до 30 червня 2000 року (незалежно від перерви), а також усі періоди страхового стажу з 1 липня 2000 року по 28 лютого 2023 року.

Крім цього, коли обчислюється заробітна плата, то до уваги береться її середній показник, який також раніше брався при перерахунках. Наприклад, якщо працюючий українець почав отримувати меншу зарплату, то коефіцієнт перерахунку буде іншим. Саме тому враховуватиметься лише трудовий стаж, отриманий після попереднього перерахунку пенсій, а зарплата залишатиметься без змін.

Пенсия
Пенсия

Якщо працюючий українець не набрав 24 місяці трудового стажу, то перерахунок буде через 2 роки після попереднього.