Жителям України нагадали про те, що ще у червні 2021 року було запроваджено електронну трудову книгу. Проте далеко не всі українці чули про те, які переваги вона надає.

Відповідне роз'яснення було оприлюднено на сторінці Юридичного порадника для внутрішньо переміщених осіб у Facebook.

Справа в тому, що електронна трудова книжка надає деякі переваги. Наприклад, людина може будь-якої миті дізнатися інформацію про свій трудовий стаж всього за кілька хвилин, і це не відвідуючи ПФУ. Також це максимально знижує ризик втратити або пошкодити паперову трудову книжку. Ще якщо українець звільняється з роботи чи його звільнили, то з електронною трудовою книжкою не потрібно довго чекати на її повернення від роботодавця. Так, трапляються випадки, коли роботодавці затягують із поверненням паперової трудової книги.

Крім цього, було розказано, як отримати витяг з електронної «трудової».

Трудовая книжка. Фото: скриншот YouTube.
Трудовая книжка. Фото: скриншот YouTube.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Для цієї процедури потрібно зайти до особистого кабінету на порталі ПФУ. Тут знадобиться електронний підпис, Дія.Підпис, ID.GOV.UA.

Після того, як ви зайдете в свій кабінет, необхідно вибрати «Електронна трудова книжка». Там є різноманітна інформація, з якою рекомендується ознайомитись. Щоб отримати витяг потрібно клікнути «Комунікація з ПФУ» та «Запит на отримання електронного документа».

Вже після цих кроків треба перевірити свої дані, вибрати тип звернення, дати згоду на обробку даних та вказати свій мобільний телефон. Потім перевірте все, що ви заповнили та відправте до ПФУ. Щоб побачити результат виконаної роботи, можна натиснути «Мої звернення». Також, якщо потрібно, виписку можна завантажити у форматі PDF.

Ще в електронній «трудовій» є інформація щодо роботи з 2004 року. Якщо українець працював до 2004 року, то треба подати дані, щоб вони відображалися та увійшли до трудового стажу.