У Кабінеті Міністрів України ухвалили рішення запровадити важливі зміни. Наразі дію абзацу третього пункту 1 постанови КМУ № 637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» анульовано. Так, у ньому йдеться, що ідентифікувати отримувача пенсій, який є ВПО, та забезпечити йому виплати, будуть випускатися спеціальні картки. Ці нові платіжні картки виконуватимуть і роль пенсійного посвідчення відразу. На картах буде графічна та електронна інформація про українця та його електронний підпис, що дуже зручно.

Дані відомості надали на сайті «napensii»

Важливо повідомити, що цей пункт, про який говорилося вище, було анульовано на час воєнного стану та три місяці після його закінчення. Тепер за зверненням переселенця оформлятимуться паперові пенсійні посвідчення.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube.
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube.

Справа в тому, що Ощадбанк під час воєнного стану не виробляє електронні посвідчення пенсіонера.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Накачаний" голуб із величезними лапами позбавив глядачів дару мови: "Це л*йно робила найвища еволюція"

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

Проте ті пенсіонери, які набули статусу переселенця після 24.02.2022 року, для оформлення посвідчення могли піти до будь-якого банку України. Це говорить про те, що ця категорія не зіткнеться з проблемами.

Пенсионеры. Фото: скриншот Youtube-видео
Пенсионеры. Фото: скриншот Youtube-видео

Крім цього, таке пенсійне посвідчення дає право українцеві виїжджати за кордон, якщо він має інвалідність. Також йдеться про безкоштовний проїзд у громадському транспорті, пільги при купівлі ліків, санітарно-курортне лікування, трудові пільги та послуги соціально-побутового забезпечення. Ще сюди можна віднести право обслуговування в касах без черги, на підприємствах, що надають послуги населенню, а також знижки та пільги в закладах розважального характеру.