Стало відомо, що українські військкомати тепер мають нові повноваження. Так, тепер люди, які репрезентують ТЦК, мають право вручати повістки по-новому.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «novyny.online»

Повідомляється, що представники ТЦК тепер мають право на те, щоб вручати повістки незалежно від того, де знаходиться місцезнаходження на військовому обліку та незалежно від місця реєстрації українця.

Юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак сказав, що ці нововведення набули чинності з 7 квітня 2023 року.

Повістка: скрін з мережі
Повістка: скрін з мережі

Популярні статті зараз

Микола Томенко здивувався ініціативі МОН: "Два роки, не виконувати освітній закон"

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Онука Данилова розповіла про дружбу за вигоду: "Просили допомогти вивезти когось за кордон"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Фахівець наголосив на тому, що ТЦК можуть вручати повістки українцям на військову службу незалежно від того, де знаходиться їхнє місце перебування на військовому обліку. Також військкомати та СП мають право вручати повістки незалежно від місцезнаходження постійної реєстрації.

медкомиссия в военкомате
медкомиссия в военкомате

Ще ТЦК та СП мають розширені повноваження. Це говорить про те, що тепер вони закликають українців на заклик осіб офіцерського складу, людей із резервів у особливий період.

Важливо відзначити, що військкомати наразі можуть ігнорувати той чинник, де саме українець стоїть на обліку. Тепер цей фактор більше не можна оскаржити.