Українців попередили про те, що через погодні умови цього року аграрії можуть посадити набагато менше популярного овоча. Також причинами такого повороту подій є: невисока маржиналка бізнесу, дорогий матеріал, добрива та СЗР.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «agronews»

Голова ТОВ "Агріко Україна" Микола Гордійчук заявив, що цього року посів картоплі відстає практично на 14 днів. Це через тривалі дощі в Україні.

«Традиційно ранню картоплю в Україні окремі господарства починають висаджувати з кінця березня. У нашій Чернігівській області сезон посадки стартує приблизно 10 квітня. А цього року картоплярі змогли масово вийти у поле лише 20-21 квітня. На Дніпропетровщині та Запоріжжі у цей час картопляні господарства зазвичай вже завершували посівну, тоді як цього року деякі аграрії в ті самі дати саджати ще й не розпочинали, бо не могли вийти у поле. Київщина та Житомирщина спізнюються за термінами посадки приблизно на тиждень», — каже фахівець.

Картопля: скрін з відео
Картопля: скрін з відео

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Все новости

Крім цього, експерт вважає, що аграрії або намагатимуться посадити картоплю дуже швидко, або розтягуватимуть цей процес. У другому випадку є великі ризики залишитися з нестачею популярного овочів.

Варто також взяти до уваги подорожчання добрив, засобів захисту, дуже дорогу логістику тощо.

Голова ТОВ "Агріко Україна" запевняє, що якщо продавати картоплю по 5-6 гривень за кілограм, то це дасть змогу вийти у нуль, але не більше.

«З іншого боку, господарства, які вже інвестували у картопляний напрямок, мають спеціалізовану техніку та сховища, не схильні робити різкі кроки та відмовлятися від картоплярства», - продовжив експерт.