Українців попередили, що в супермаркетах спеціально встановлюють такі ціни, щоб вони могли округлятися на касах. Так, це дає змогу продавцям заробляти більше. Саме через це громадянам України рекомендується розплачуватись банківською карткою.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «obozrevatel»

Справа в тому, що існують так звані правила округлення, що говорить про те, що здачу в магазині можуть дати не повністю. Наприклад, якщо сума здачі становить менше 5 копійок, це дає право магазину залишати їх собі. Так, саме тому в магазинах часто-густо спеціально встановлюють ціни, які йдуть на користь продавця.

У цьому випадку чудово підійде приклад із такими цінами: 9,96 грн, 9,97 грн, 9,98 грн або 9,99 грн. Так, у таких випадках українець буде змушений заплатити суму 10 гривень. Щоб не переплачувати магазину зайві кошти, рекомендується робити розрахунок карткою. У такому разі правило округлення не працюватиме.

Супермаркет. Фото: скриншот YouTube-видео
Супермаркет. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Завжди треба бути уважним, коли щось купуєш. Українцям радять ходити до магазинів із чітким списком, а не купувати все поспіль.

Ще не слід забувати про те, що на касах можуть показувати неправильну вагу продукції. Зараз йдеться про грузики, нитки і так далі. Так, це говорить про те, що завжди потрібно все перевіряти.

Наприклад, щоб перевірити, як працюють ваги, можна запам'ятати вагу свого мобільного телефону і просто його зважити, так можна перевірити правильність роботи ваг.