На превеликий жаль, на території України є потреба в ремонтах блоків атомних електростанцій. Так, це говорить про те, що вже цього літа, найімовірніше, будуть відключення від енергопостачання. Саме такі прогнози озвучив шеф Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

Є величезна ймовірність того, що у липні та серпні повернуться відключення від світла.

«Під час повені, коли Укргідроенерго великими гідростанціями могло постачати українцям електрику, на жаль, атомні блоки не були виведені на ремонт. Але з огляду на те, що вони не на ремонті зараз, вони повинні піти на ремонт влітку. А це означатиме, що літній пік, а це трапляється у липні та серпні обов'язково практично нема чим покривати», – повідомляє Олександр Харченко.

Однак він каже, що такого повороту подій можна уникнути, але для цього доведеться імпортувати електроенергію. Покриття дефіциту таким шляхом може спричинити величезні ціни на світ в Україні.

Украинцы остались без света. Фото: скриншот Youtube-видео
Украинцы остались без света. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Крім цього, фахівці неодноразово говорили про те, що Україні імпортувати електроенергію вкрай не вигідно, оскільки покрити витрати буде практично неможливо.

Справа в тому, що нещодавно була оприлюднена статистика, в якій береться рівень цін на світ у співвідношенні із середньою заробітною платою громадян у ЄС, сюди ж взяли й Україну. Як виявилося, наша країна після цього дослідження потрапляє до низки країн, які близькі до енергодефіциту.

Якщо зробити висновки з вищесказаного, варто бути готовими до того, що влітку знову повернуться віялові відключення від світла.