Як відомо, в Україні пенсійну реформу ніхто не скасовував. Це говорить про те, що жителі нашої країни можуть вийти на пенсію для досягнення необхідного віку: 60, 63 та 65 років. Також важливо пам'ятати про трудовий стаж, який посилюється з кожним роком.

Дані відомості надали на сайті новин «uagolos»

У ПФУ нагадали про те, що на їхньому порталі можна подивитися, скільки трудового стажу має українець. Якщо все гаразд, то на пенсію можна виходити у віці 60 років.

Окрім цього, на порталі ПФУ є спеціальна функція, яка дає змогу перевірити свій трудовий стаж. Для цього потрібно зайти в особистий кабінет на сайті ПФУ та вибрати розділ «Мій страховий стаж», також є додаткова інформація, яка може виявитися багатьом корисною.

Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube.
Пенсионеры. Фото: скриншот YouTube.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Щодо трудового стажу для виходу на заслужений відпочинок у 60 років, то у 2023 році він становить мінімум 30 років. Однак із кожним роком трудовий стаж збільшуватимуть на 12 місяців. Це говорить про те, що українець буде змушений мати від 35 тіл стажу у 2028 році, щоб вийти на відпочинок у 60 років.

Така сама ситуація склалася і для тих людей, які виходять на пенсію у 63-річному віці. У 2023 році, щоб вийти на відпочинок у 63 роки, потрібно мати від 19 до 29 років стажу. У 2028 році, відповідно, стажу потрібно мати більше на 5 років.

Якщо людині у 60 років не вистачає трудового стажу, їй потрібно буде працювати ще 3 роки.