Є відомості про те, що у липні 2023 року деяким категоріям українських пенсіонерів буде зроблено нову індексацію пенсій. Так, це говорить про те, що пенсіонери з цієї категорії зможуть отримати надбавку на 20%. Саме про це заявив голова ПФУ Євген Капінус.

"З 1 березня на коефіцієнт збільшення 1,197 були проіндексовані пенсії, призначені відповідно до Законів України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб", збільшено розміри мінімальних пенсій по інвалідності військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи", - розповів шеф правління Пенсійного фонду.

Пенсионный фонд Украины.  Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионный фонд Украины. Фото: скриншот YouTube-видео

Окрім цього, чиновник акцентував свою увагу на тому, що зріс розмір мінімальної пенсії у тих, хто має необхідний трудовий стаж. Ще виросли пенсії й у інвалідів, які ліквідували наслідки аварії на ЧАЕС.

Також працюючим українцям було зроблено перерахунок пенсійних виплат, а доплати почнуть нараховувати з червня. Ще в Україні з 1 липня 2023 року проводитимуть індексацію пенсій у зв'язку із законами "Про державну службу", "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про статус народного депутата України" та "Про наукову та науково-технічну діяльність". Розмір доплати після виконаної процедури може досягати 19.7%.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости