У популярному на території України банку monobank повідомили, що через новий закон в Україні вони будуть змушені повернути арешти рахунків українців. Це стосується майже півмільйона клієнтів банку. Саме про це заявив співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Олег Гороховський каже, що причиною повороту такої події є закон №3048-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану", який уже набув чинності.

Важливо зазначити, що ці нововведення пов'язані з військовим становищем на території України. На превеликий жаль, вже з цим нічого не вдієш.

Карта monobank. Фото: скрин youtube
Карта monobank. Фото: скрин youtube

Цей закон говорить про те, що ті клієнти, які мають заарештовані рахунки, зможу користуватися коштами, які дорівнюють двом мінімальним зарплатам, тобто 13 тисяч 400 гривень. Однак у цьому випадку необхідно виконати спеціальну операцію і самостійно звернеться до виконавця.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

"Оскільки закон набув чинності, ми повинні повернути арешти, які знімали під час дії військового стану. Це торкнеться 436 тисяч наших клієнтів. Дуже шкода, але ми нічого не можемо з цим вдіяти. Усі банки його виконуватимуть", - пояснює співзасновник Monobank Олег Горохівський.