У зв'язку з тим, що чимало мешканців України поїхали за кордон через повномасштабну війну, постало дуже популярне питання: чи біженці зможуть отримувати свої пенсії за кордоном. Саме через це у Мінреінтеграції вирішили надати деякі роз'яснення.

Дану інформацію надали на сайті новин «napensii»

Справа в тому, що у Мінреінтеграції попередили українських пенсіонерів про раптові зміни. Це стосується пенсіонерів, які поїхали проживати за кордоном.

Повідомляється, що такі люди тепер мають змогу забирати свої пенсійні виплати через переказ на Укрпошту. Однак у цьому випадку є серйозний нюанс – така процедура можлива лише в тому випадку, якщо Укрпошта надає цю послугу в країні, де знаходиться український пенсіонер.

пенсіонери
пенсіонери

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Для того, щоб отримувати пенсії на картку банку, пенсіонери змушені подати спеціальну заяву до ПФУ. Цю процедуру можна зробити віддалено, проте для цього необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП). Після того, як пенсіонер отримає КЕП, йому потрібно зайти на сайт ПФУ та вибрати розділ в особистому кабінеті «Про пенсійне забезпечення». Потім потрібно перейти до «Внесення змін до пенсійної справи», щоб заповнити спеціальну форму та завантажити потрібні для цього документи.

Цю заяву потрібно засвідчити своїм КЕП, вже після цього її буде відправлено на розгляд Пенсійним фондом.

пенсіонери
пенсіонери

Ці дії є дуже важливими для пенсіонерів, які покинули територію України. Завдяки цьому вони матимуть змогу отримувати пенсії на банківські картки.