Справа в тому, що на території України всі роботодавці мають надавати списки всіх військовослужбовців, які працюють за запитом військкомату. Це говорить про те, що якщо ТЦК виявить, що військовозобов'язаний українець не стоїть на обліку, його можуть призвати після оповіщення.

Цю інформацію розмістили на сайті «Фокус»

Голова правової роботи Одеського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Жук заявив, що роздавати повістки можуть і через роботодавця. Так, це пов'язано з військовим становищем та продовженням мобілізації.

Вручення повістки
Вручення повістки

Крім цього, Іван Жук вирішив навести приклад, щоб нововведення були зрозумілішими. Наприклад, військовозобов'язаний українець працює у Києві, а сам він прописаний на Одещині. В даному випадку ні ТЦК, ні СП не зможуть вручити йому повістку, оскільки він не має особистості даних у столиці України, а за місцем Одеської області людина не живе і не з'являється.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Все новости

"Я вважаю, що такі зміни є доцільними", - каже Іван Жук.

Призывники. Фото: скриншот YouTube-видео.
Призывники. Фото: скриншот YouTube-видео.

Також голова ТЦК та СП зауважив, що військовозобов'язаний чоловік має сам надавати дані про зміни статусу, місця проживання тощо. Він запевняє, що якщо дотримуватися законів, то робота ТЦК та СП буде набагато простішою та підвищить ефективність мобілізації. Це також може спростити життя громадян нашої країни.