Усі українці чудово пам'ятають, як часто взимку відключали електроенергію через російський тероризм. На превеликий жаль, постраждала більша частина критичної інфраструктури, а це говорить про серйозні проблеми. Саме через це у ДТЕК вирішили розповісти, коли чекати на можливі віялові відключення від світла.

Ці відомості надали на порталі новин «ТСН», посилаючись на слова виконавчого директора ДПЕК Дмитра Сахарука.

Як каже фахівець, відключень від світла влітку не повинно бути. Однак є величезна ймовірність того, що взимку знову повернуться відключення від енергопостачання.

«Я вважаю, що завдяки тому, що є можливість перекрити умовний дефіцит імпортом, до віялових відключень ми не дійдемо у літній період. Може бути проблемою наступна зима, бо ми увійдемо до неї із значно меншим запасом потужностей чи фортеці», - розповів Дмитро Сахарук.

Отключение электроэнергии. Фото: скриншот Youtube-видео
Отключение электроэнергии. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Все новости

Крім цього він сказав, щоб уникати відключень від світла, необхідно, щоб РФ перестала бомбити критичну інфраструктуру України. Також дуже важливо відремонтувати ті об'єкти, які були пошкоджені. За словами Дмитра Сахарука, в Україні постраждало 75% ТЕЦ через ракетні обстріли країни-терористки Росії.

«12 тисяч кілометрів ліній електропередач потрібно відновити та відремонтувати. Близько 4 тисяч розподільчих підстанцій слід підготувати до зими. Це шалені кошти, які потрібно виділити. Тому можливі відключення не зараз, а взимку», – додав виконавчий директор ДПЕК.