Українці пенсійного віку, які вирушили за кордон під час військового стану, тепер можуть отримувати пенсії за спрощеною процедурою. Також тепер відновити отримання соцвиплат, які були припинені під час воєнного стану, можна без повернення на територію України.

Про це повідомили на сайті новин «obozrevatel»

У Мінреінтеграції заявили, що тепер є можливість подавати заяви на зміни способів пенсійних виплат. Дані заяви можна надсилати в режимі онлайн (в електронному вигляді) та поштою.

Змінити спосіб виплати допомоги або пенсії можна завдяки заяві за допомогою електронного підпису через банк. Так, це говорить про те, що відвідувати сам банк не потрібно, а цю функцію можна виконувати навіть з віддаленим відкриттям рахунку.

Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Все новости

"Це особливо актуально при віддаленому відкритті рахунку. Можна без візиту до відділення уповноваженого банку відкрити платіжну картку через офіційний сайт або мобільний додаток банку. За таке відкриття рахунку ідентифікація клієнта здійснюється шляхом відеоверифікації", - пояснили українським пенсіонерам.

Щоб відновити пенсійні виплати, які були припинені через воєнний стан, потрібно написати заяву до ПФУ поштою. Варто зауважити, що для цього потрібно мати копії таких документів: документи про отримання тимчасового захисту або набуття статусу біженця, підтвердження реєстрації місця проживання за кордоном.

Украинские пенсионеры
Украинские пенсионеры

Зазначається, що копії даних документів мають бути виключно українською мовою та засвідчені нотаріально.