Жителям України вже неодноразово говорили про те, що тарифи на електроенергію зростуть. Світло буде дорожче, коли НКРЕКУ підвищить тариф на розподіл електричної енергії для більшості обленерго.

Ця інформація оприлюднена після ухвалення постанови на засіданні регулятора.

Українцям повідомили, що зміни цін на світло залежатимуть від класу напруги тарифів для обленерго. Так, це говорить про те, що з початку червня світло буде дорожчим у середньому на 23%. Однак у деяких випадках ціна може зрости від 7 до 34%.

Важливо відзначити, що значне зростання цін на тариф нібито не очікується. Однак є пропозиція підвищити тариф на електроенергію до 2,4 грн та 2,8 грн за 1 кВт-год, тобто майже вдвічі більше, ніж зараз. Також є й інша пропозиція – підвищити до 2 та 2,4 грн за кВт-год.

Тариф на свет может "взлететь". Фото: скриншот Youtube
Тариф на свет может "взлететь". Фото: скриншот Youtube

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Крім цього, чиновники запевняють, що українські сім'ї з малим доходом не відчують особливого тиску через підвищені тарифи на світло за рахунок субсидії. Однак усі чудово розуміють, що субсидій усім не дадуть.

«Якщо зміна тарифів буде, то переконаний, люди з низькими доходами її практично не відчують. У тому числі і за рахунок субсидій, і завдяки заходам з енергоефективності (останній спосіб заощадити і для забезпечених громадян)», — заявив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Так, це вже далеко не вперше, коли говорять про зростання цін на світло. Українцям наполегливо рекомендується до цього підготуватися, щоби все не сталося раптово і несподівано.