Є інформація про те, що існують такі категорії українців, які мають право залишати територію України навіть під час воєнного стану. Однак є й такі люди, яким навіть не знадобиться закордонний паспорт, так буде достатньо внутрішнього паспорта.

Про це повідомили на порталі "telegraf", посилаючись на Держприкордонслужбу.

У Держприкордонслужбі заявили, що у цьому випадку існують певні правила та нюанси.

Справа в тому, що виїхати з України без закордонного паспорта у військовий стан можуть жінки, діти та інваліди, які змушені евакуюватися у зв'язку з веденням бойових дій.

Граница Украины. Фото: скриншот YouTube
Граница Украины. Фото: скриншот YouTube

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

"Внаслідок гуманітарних обставин та раніше досягнутих домовленостей із суміжними країнами виїзд за кордон громадян України в умовах дії на території України правового режиму військового стану здійснюється за внутрішнім паспортним документом громадянина України", - повідомляється мешканцям України.

Проте українцям, які хочуть виїхати з України без «загранки», настійно рекомендується звертатися до відповідних органів країни ЄС, до якої вони хочуть виїхати. Так, ця процедура можлива не для всіх країн.

Граница. Фото: скриншот YouTube-видео.
Граница. Фото: скриншот YouTube-видео.

Варто нагадати про те, що через посилення мобілізації в Україні з 1 червня буде призиватися набагато більше чоловіків. Справа в тому, що було внесено жорсткі зміни і тепер повістки видаватимуть абсолютно скрізь і буквально кожному.