Є інформація про те, що на території України влада має намір внести заборону на продаж тютюнових виробів у знаменитих магазинах Duty Free. Ця заборона нібито буде дійсна лише на час воєнного стану.

Цю інформацію розмістили на порталі «ukranews», посилаючись на новий законопроект №9315.

Як повідомляється, за цей закон проголосували 237 українських депутатів уже у першому читанні. Мінімальна кількість голосів має становити 226 осіб, але тут 237, що наштовхує на певні висновки.

Цей крок необхідний для того, щоб українці, які продають тютюнові вироби, не ухилялися від сплати податків та не руйнували схеми. Так, зараз йдеться про безмитну торгівлю.

Фахівці наголосили, що цього року значно зріс рівень торгівлі нелегальною тютюновою продукцією. До того ж, зростає і саме звернення на митній території. Наразі оборот безакцизної «тютюнки» знову виходить на високий рівень.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Сигареты. Фото: скриншот YouTube-видео.
Сигареты. Фото: скриншот YouTube-видео.

Наприклад, у 2021 році було продано 27 мільйонів пачок, проте не зважаючи на всю боротьбу та зусилля влади, у 2022 році ця кількість зменшилася лише до 20 мільйонів пачок.

"За даними Державної митної служби з окремих магазинів безмитної торгівлі продаж цигарок на один чек становив у середньому 30-35 пачок. Це вказує на те, що такий продаж міг бути або фіктивним (а насправді сигарети продавалися на території України), або ці сигарети перевозилися У зв'язку з цим для припинення існування схеми з нелегального продажу цигарок, які нібито виробляються для продажу в магазинах безмитної торгівлі, виникла потреба у забороні на час військового стану можливості приміщення в режим безмитної торгівлі та продажу магазинами безмитної торгівлі вироблених в Україні тютюнових виробів", - йдеться про новий закон.