Українцям повідомили, що в Мінсоцполітики збираються змінити систему соцвиплат вже до кінця цього року. Про це заявила глава відомства Оксана Жолнович.

Чиновниця каже, що зараз в Україні працює понад 30 програм допомоги українцям. Усі соціальні виплати мають свої підвиди, саме тому суми допомог дуже маленькі.

Зазначається, що у Мінсоцполітики хочуть об'єднати деякі соцвиплати, пов'язані з бідністю в Україні. Також йдеться про те, що шість виплат хочуть поєднати в одну допомогу, яку виплачуватимуть українцеві у тому випадку, якщо він відповідатиме всім критеріям.

Социальные выплаты. Фото: скриншот YouTube-видео.
Социальные выплаты. Фото: скриншот YouTube-видео.

Все це говорить про те, що до кінця цього року будуть внесені серйозні зміни до процесу виплат соцдопомоги, а вже 2024 року вся система працюватиме по-новому.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

Все новости

Крім цього, українці, які отримуватимуть таку допомогу від держави, можуть розраховувати ще й на безкоштовні соціальні послуги.

Оформление социальной помощи. Фото: скриншот YouTube-видео.
Оформление социальной помощи. Фото: скриншот YouTube-видео.

"У всьому світі є якась мета - якщо людина в бідності, значить, потрібно її вивести з цієї бідності - дати якийсь термін, якісь критерії, допомогти, підтримати, паралельно надати послугу, можливо, перевчити, позбавити залежності, допомогти знайти роботу, забезпечити житлом", – каже Оксана Жолнович.